Wednesday, June 9, 2010

Fius utama yg di curi.....

Haha....fius kat umah kitorg kene curik suda....meter TNB skang ni kan dah letak kat luar umah kat tembok luar tu...so mmg sng org nk curikk.....lom penah ON lagi dah kene curik...apa daa punye pencurik....itu pon nak curi....lgpon ni my hubby punye slh jugak...keh3...yg dier pegi tinggalkan bende tu kat meter siapa suruh...huhu...ak pon dok pandang je, xsuruh dier cabut blk mase nk balik tu....keh3.....mungkin bende tu leh kunci, that's why xbajet ley curik ke aper....last2 kene curik jugak...kalo tgk kuncinyer pon mmg senang nk bukak....tapi xpe...kitorg dah wat grill kat meter tu,...harap2 pasni xkene curi.....huhu...

ni la dier fius dari husband kak maz...tq byk2 kak maz...hehe


Pahtu sebukk la kitorg mencicit nk cari benda alah tu...haha...xtau nk li kek mano weiiii......huhu....my hubby carik kat kedai hardware, nk sebut bende tu kat toke kedai pon xtau pe name dier...keh3....tp sgt kecewa, bende tu xde jual....rsnyer bende tu TNB je supply kot....huhu...yela kalo dier potong letrik, TNB just cabut fius tu jerk...tul x....so ssh hati tol kitorg nk carik kat mane bende tu....budak yg nk pasang grill rumah aritu pon, kitorg suh diorg bawak sendiri.....haha....kesian diorg....sib baik kautim....

Last2...ak tny opismate, kebetulan kak maz pny husband wat wiring umah so on da spot kak maz call husband dier....laki dier kate "ader".....fuhhhhh....giler lega masa tu.....terus bagi harga rm50 seketul tu....(ha jgn nk tinggal2 lagi pahni)...mahal tulll......keh3.....laki kak maz kate rege kalo dier beli pon dlm rm40 sumthing kot, then dier mark up la sket kasi untung....tp xpela la, xkisah la...asal bende tu dah de depan mata....xyh la nk poi carik kek kodai laie....hehe....ha kengkawan hati2 tau ngan pencurik....depa bukan kira, mahal ke murah, kecik ke besa sume nk kebas....ap daaaa....." Moga pencurik2 ini terima balasan yg setimpal dgn perbuatan mereka sendiri "....amin (amin ramai2).....menyusahkan org jew....

No comments:

Post a Comment